Header image  
OM DANSKE FLASKER  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
INTERESSEN


BEGYNDELSEN
Min interesse for flasker er opstået med udspring i et markedskøb af 3 mineralvandsflasker med patentprop. Købet blev foretaget på Ørbæk marked i år 2004, hvor jeg erhvervede omtalte flasker.

Min hovedinteresse er danske mineralvandsflasker, selvom jeg også samler mange andre typer flasker, både antikke flasker og flasker af nyere dato.

Efterhånden har min interesse for flasker bredt sig til samtlige danske flasketyper, spændende fra de helt små parfume- og medicinflasker til flasker med meget større rummål, varierende i farver og former.

ET VÆLD AF FARVER OG FORMER -
FRA MINI TIL MAGNUM

Min hovedinteresse er dog danske mineralvandsflasker. Dette skyldes nok, at jeg er fasineret af den store variation der er i flaskernes motiver og ikke mindst at mange af motiverne er utroligt flotte og opfindsomt udført. Herudover tror jeg også fasinationen skyldes, at de fleste mineralvandsflasker er forsynet med en prop af porcelæn, hvilket jo gør denne gruppe af flasker til noget særligt i forhold til de fleste andre flasker.

Med årene har jeg efterhånden fået samlet nogle forskellige flasker og har derfor fået øjnene op for den store variation i farver, former og størrelser. Se bare på det billede jeg her har taget.

Former, farver og variation i størrelser.

AT SAMLE FLASKER
Ud over, at en del af min interesse for flasker også skyldes de meget sympatiske og spændende mennesker jeg har lært at kende herved, er en vigtig del af interessen for mig også det at finde flasker på markeder.
Som de fleste er klar over, er der rigtig mange markeder spredt ud over hele Danmark. Markederne er meget forskellige, fra de helt små garagesalg til de store velkendte markeder som f.eks. i Vorbasse, Ørbæk, Hjallerup osv. At gå på marked er for mig en helt særlig oplevelse. Forventningen om hvad jeg måske finder er klart den største glæde ved oplevelsen, for i næsten alle tilfælde kommer jeg hjem uden "flasker i nettet". Til gengæld er glæden den ene gang ud af hundrede det lykkes af finde en flaske jeg ikke har i samlingen, så meget desto større.

Min samlerinteresse har efterhånden begrænset sig til, at det er mundblæste flasker jeg køber, men finder jeg en sjov eller særlig speciel maskinblæst flaske tager jeg også den med hjem i samlingen. I udplukket af mine flasker vil du efterhånden også kunne se nogle af de sjovere maskinfremstillede flasker.

 
 

 

MINE FØRSTE FLASKER
Mit første flaskekøb

På billedet ses købet som vakte min interesse for flasker. Købet gav ikke umiddelbart anledning til, at jeg begyndte at interessere mig for flasker, men efter at have haft disse 3 maskinblæste flasker fra Albaniabryggerierne stående som olielamper gennem lang tid fik jeg øje på flaskerne - og ikke bare funktionaliteten som lamper.

MIG, VED NOGLE AF MINE FLASKER
Mig

På billedet ses jeg selv og i baggrunden står nogle af de flasker jeg efterhånden har samlet. I øvrigt vil jeg da lige nævne at jeg hedder Anders. Flasken jeg har i hænderne har været anvendt til det desinficerende middel IZAL og har her været anvendt af D.S.B.